kunstgenoegens.nl


Eppo Doeve (1907-1981)


Eppo Doeve (Bandoeng, 1907 – Amsterdam, 1981) was een van de bekendste en meest geliefde Nederlandse tekenaars. Zijn bekendheid had hij te danken aan de door hem ontworpen bankbiljetten, zijn optredens op televisie en het werk voor de Avrobode en Elseviers Weekblad. Hij beheerste elke vorm van grafische kunst, zonder een formele opleiding te hebben gehad. Reclames, toneeldecors, boekillustraties, schilderijen; Doeve maakte het allemaal. ‘Hij kon alles wat hij wilde, en wilde alles wat hij kon,’ zei Alexander Pola over zijn collega. Gezien Doeves reusachtige oeuvre lijkt daar geen woord van gelogen.

Watersnood 1953: Certificaat van vervulde harteplicht, getekend door Eppo Doeve

Certificaat van vervulde harte-plicht
Kiezer(es) van Amsterdam liet de STEM van zijn (haar) hart gelden, ook uit dank voor het behoud van de Hoofdstad en droeg nog een steentje bij ter leniging van de ontstellende nood, veroorzaakt door de Stormramp 1953.
Met wapen van Amsterdam geflankeerd door 2 Nederlandse leeuwen met tekst: "Heldhaftig, Vastberaden, Barmhartig"

Dit certificaat is getekend door de bekende illustrator en tekenaar Eppo Doeve (1907-1981).
Het certificaat is ondertekend (in druk) door de toenmalige burgemeester van Amsterdam, A.J. d'Ailly naar wie later een straat in Zierikzee is genoemd.

Afmeting ca. 19 x 8cm. met afbeelding van mannen die met zandzakken een dijk versterken.
---------- t.n.v. PBM Reekers, stemdistrict 805, prijs € 20
---------- t.n.v. C.A.J. Reekers geb. Springorum, stemdistrict 805, prijs € 20

U kunt de stukken hier bestellen


Ter Herinnering: Eppo Doeve
(1907-1981)

Foto

 

Ter Herinnering Eppo Doeve (1907-1981)geeft een overzicht van het leven en oeuvre van deze duivelskunstenaar, die tot zijn dood voor Elsevier tekende. In ruim 100 pagina’s krijgt u een beeld van de man die alles kon wat hij wilde, en alles wilde wat hij kon.

Behalve een prachtige geïllustreerde biografie bevat deze uitgave, die is samengesteld door Doeve-kenner Jop Euwijk, een groot aantal reproducties van zijn beste werk. Ter Herinnering Eppo Doeve (1907-1981) biedt jong en oud de kans om deze kunstenaar te (her)ontdekken. 

 


terug naar inhoudsopgave

Deze web-site wordt verzorgd door:

Dr. Hugo H. van der Molen
Wederikweg 114, 9753 AE Haren
tel: 050-5348795
email: hugo@hugovandermolen.nl
website: www.kunstgenoegens.nl

Als U uw kunst wilt verkopen zonder hoge kosten: www.kunstverkopen.nl , aan- en verkoop van kunst door en voor particulieren.